Διαθέσιμη η CyanogenMod 13, βασισμένη στο Android Marshmallow

Official CyanogenMod 13 Marshmallow Download

Τα πρώτα επίσημα Nightly Builds της CM13 (βασισμένα στο Android 6.0 Marshmallow) έγιναν διαθέσιμα για Download για τους απανταχού λάτρεις της συγκεκριμένης ROM.

Πάμε όμως να δούμε τις τυχερές συσκευές, αλλά και κάποια γενικότρα σημεία που αξίζει να αναφερθούν.

Οι πρώτες συσκευές που θα δεχτούν τα πρώτα επίσημα Nightlies της CM13 είναι τα Nexus 7 2013 (WiFi + 3G), Galaxy Tab Pro 8.4, Moto X 2014, LG G Pad 7 (WiFi + 4G), LG G4, το Verizon variant του G3, και το OnePlus One. UPDATE: Προστέθηκαν και τα Nexus 6P και 5X. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες.

Να θυμήσουμε ότι τα Nightlies δεν φημίζονται για την σταθερότητά τους -το φλασάρισμά τους προτείνεται μόνο αν σας αρέσουν τα πειράματα-. (Ή αν θέλετε να ξεφορτωθείτε το Custom UI του κατασκευαστή σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεν σας αδικώ). Όπως και να έχει, για καθημερινή χρήση είναι προτιμότερο να περιμένετε τα σταθερά M-Builds της CM.

Εσείς που έχετε κάποιο πρόσφατο Nexus (οπότε και ήδη τρέχετε Vanilla Marshmallow) αξίζει να φλασάρετε CM13; Έχοντας ήδη δοκιμάσει ανεπίσημα Builds, μπορώ να πω ότι δεν βρήκα κάτι (ακόμα) που να με τραβήξει στην ROM. Ίσως αν στο μέλλον πατήσει πάνω στο MultiWindow της Google, και το βελτιώσει, να αλλάξω γνώμη. Μέχρι τότε μπορώ να πω ότι η Google έχει διορθώσει σχεδόν ό,τι παράπονο είχα από το Android, και τα οποία παράπονα με έκαναν να εγκαθιστώ πάντα CM. Δεσμεύομαι πάντως να συνεχίζω να δοκιμάζω Builds της, και θα επανέλθω στο θέμα.

Ισχύον οι γνωστές προειδοποιήσεις: Πάντα Nandroid Backup από Recovery (αλλά και ξεχωριστό Backup των αρχείων μας), ανά πάσα στιγμή γνωρίζουμε πώς να γυρίσουμε στην εργοστασιακή ROM και αποφεύγουμε τα εργαλεία που αυτοματοποιούν την διαδικασία αφαιρώντας μας τον έλεγχο. Με αυτά στην άκρη του μυαλού μας, καλό φλασάρισμα.

Download CM13 (Marshmallow)

CM13 Changelog

Official CyanogenMod 13 Marshmallow Download

Σχετικό Link

aByte