Τα αρνητικά των Nexus συσκευών από έναν καμένο Nexus-άκια

Nexus Drawbacks

Εκατοντάδες Android συσκευές βρέθηκαν στα χέρια μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά πάντα γύρναγα στο να δουλεύω κυρίως το Nexus μου.

Σήμερα λοιπόν, αφού κάνω μία μικρή εισαγωγή, θα αναφερθώ στα αρνητικά των Nexus συσκευών.

Ως βασική μου συσκευή έχω το Nexus 5, πριν είχα το Nexus 4 και πιο πριν είχα για ενα διάστημα και το Galaxy Nexus (το οποίο όμως -κακώς- πούλησα).

Έχω δουλέψει εκτενώς και το -αρχαίο πια- Nexus S, αν και το πήρα στα χέρια πολύ πιο μετά από την εποχή της δόξας του.

Θα μπορούσα για ώρες να μιλάω για τα θετικά του προγράμματος Nexus, αλλά υποσχέθηκα στον εαυτό μου στο συγκεκριμένο άρθρο να μείνω σε αυτά που θεωρώ αρνητικά.

HP Print Service Plugin

Υποτείθεται το πρόγραμμα Nexus δείχνει το Android στην πιο καθαρή μορφή του. Για ποιο λόγο η συγκεκριμένη εφαρμογή της HP έρχεται προεγκατεστημένη, δεν το γνωρίζω (αλλά με ενοχλεί). Δεν παίρνω Nexus για να έχω Bloatware.

Βασικά να ξεκαθαρίσω κάτι, το οποίο όμως ισχύει για εμένα προσωπικά: Το HP Print Service Plugin το χρησιμοποιώ δεδομένου ότι διαχειρίζομαι πολλούς HP εκτυπωτές. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ΔΕΝ το θέλω προεγκατεστημένο σε Nexus. (Πόσο μάλλον που κάνοντάς το Update, δεν χρησιμοποιώ την preinstalled έκδοση, και απλά πιάνει άχρηστο χώρο στο /system)

Nexus Drawbacks HP Plugin Nexus Drawbacks HP Plugin

 

USB OTG και Mount

Το Nexus 4 δεν είχε υποστήριξη USB OTG, το οποίο όμως άλλαξε στο Nexus 5. Παρ' όλα αυτά, όταν συνδέσεις ένα USB Stick δεν το κάνει αυτόματα Mount όπως άλλες συσκευές, απαιτώντας κάποια εφαρμογή όπως το Nexus Media Importer ή το StickMount για να διαχειριστούμε τα περιεχόμενά του. Μπορούμε να έχουμε αυτόματο Mount παρακαλώ;

Nexus StickMount Nexus StickMount

Μιας και ανέφερα και USB OTG, και HP Print Service Plugin, γνωρίζατε ότι μπορείτε να τυπώσετε από την Android συσκευή σας σε εκτυπωτή ακόμα και με καλώδιο?

 

Photos και Gallery

Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο έχουμε δύο προεγκατεστημένες εφαρμογές διαχείρισης φωτογραφιών. Ναι γνωρίζω ότι το "Photos" είναι κομμάτι του G+, και επιτρέπει και το αυτόματο Backup σε Cloud, αλλά και πάλι, δεν βρίσκω λόγο να υπάρχουν και οι δύο.

Nexus Gallery and Photos Nexus Gallery and Photos

 

Update τα Google apps στα Factory Images

Όταν θέλω να γυρίσω την συσκευή μου σε "εργοστασιακή", φλασάρω το επίσημο Factory Image στην συσκευή μου. Μετά φυσικά έρχεται το να πρέπει να αναβαθμίσω όλα τα Google Apps από το Google Play. Θεωρώ ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Google θα έπρεπε να ενσωματώνει στα Factory Images τα τελευταία gApps. Επίσης μάλλον θα έπρεπε η 1η εφαρμογή που αναβαθμίζεται από το Google Play να είναι τα Play Services. Αν αναβαθμίσεις κάποιο άλλο app, που απαιτεί τα τελευταία Play Services και δεν τα έχεις, σου έρχεται σχετική ειδοποίηση σφάλματος.

Google Apps Update

 

Μπαταρία

Θα σχολιάσω την μπαταρία των Nexus δίνοντας δύο αποσπάσματα από συζητήσεις με τους φίλους και συνεργάτες Θοδωρή και Δημήτρη.

Προφανώς οι συγκεκριμένοι διάλογοι έχουν δόση χιούμορ, αλλά -δυστυχώς- και δόση αλήθειας.

Nexus Battery Nexus Battery

Αντί επιλόγου

Κάποια ακόμα πράγματα έχω γενικά αναφέρει σε ξεχωριστά άρθρα, όπως τα σπαστικά Quick Toggles που θέλουν long press, ή κάποια "άσχημα" εικονίδια (ή φυσικά και το "λάθος" στοιχισμένο calculator). Ευτυχώς όλα τα παραπάνω έχουν αρκετά εύκολα workarounds/fixes οπότε σίγουρα δεν τα θεωρώ deal-breakers. Φυσικά να τονίσω ότι δεν με βασάνισαν για να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο, όπως σίγουρα υποψιαστήκατε όσοι που με γνωρίζετε.

Nexus Drawbacks

aByte