Αναβάθμιση του Android 6.0.1 με διορθώσεις ασφαλείας Ιανουαρίου

Android 6.0 Marshmallow January Update

Κάθε αρχή του μήνα δύο άρθρα είναι "στάνταρ" ότι θα γραφούν: Η νέα αναβάθμιση του Android με Security Updates, και τα στατιστικά κατανομής εκδόσεων του Android.

Για τον μήνα Ιανουάριο, λοιπόν, το Android Marshmallow αναβαθμίστηκε με τα τελευταία patches -και οι κάτοχοι Nexus μπορούν να αναβαθμίσουν σε αυτήν την έκδοση μέσω των Factory Images που έγιναν διαθέσιμα-.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις αλλαγές/διορθώσεις ασφαλείας που έγιναν στο μηνιαίο Security Bulletin της Google. Επίσης σε περίπτωση που φράσεις όπως το "Remote Code Execution" δεν σας λένε κάτι, μπορείτε να θυμηθείτε την (εν δυνάμει).. ερμηνεία τους.

Το Version Number δεν αλλάζει όπως έγινε τον προηγούμενο μήνα (παραμένει 6.0.1), οπότε μόνο τα Security Patch Level και Build Number φανερώνουν την αλλαγή. Κατά τ' άλλα η διαδικασία αναβάθμισης μέσω των Factory Images παραμένει η ίδια: Έχοντας αναβαθμισμένα τα adb και fastboot από το Android SDK στην τελευταία έκδοση, τρέχουμε το flash-all script. Αν αφαιρέσουμε την παράμετρο -w από το script μπλα μπλα μπλα. Πολύ το έχω απορία αν κάποιος διαβάζει όλο το άρθρο. Εννοώ γράφω σχεδόν το ίδιο πράγμα κάθε μήνα. Τα Analytics δείχνουν να μένετε κάποια λεπτά στα αντίστοιχα άρθρα των προηγούμενων μηνών, αλλά πραγματικά το διαβάζετε εξ ολοκλήρου; Αμφιβάλλω. Βασικά το πιο πιθανό είναι ότι απλά σκανάρετε το άρθρο. Θα μπορούσε ως βασικό κείμενο να είχα γράψει την ιστορία της ζωής μου. Ή κάποιο ποίημα. Αρνάκι άσπρο και παχύ, της μάνας του καμάρι. Ακόμα και αυτό το άρθρο όμως, παραμένει καλύτερο από το να γράψω για την CES 2016. Η παράμετρος -w λοιπόν, αν αφαιρεθεί, δεν θα σβήσει τα δεδομένα μας κατά την αναβάθμιση. Προφανώς μπορείτε να περιμένετε το Update και σε ΟΤΑ αν δεν θέλετε να μεπίτε στην διαδικασία να το κάνετε χειροκίνητα. Αλλιώς το Download Link δίνεται παρακάτω.

Android 6.0 Marshmallow January Update

Download Nexus Factory Images - Android 6.0.1 Marshmallow

Nexus Security Bulletin

aByte