Το Android αναβαθμίζεται εκ νέου στα νέα Factory Images Φεβρουαρίου

Android 6.0.1 February update

Η Google κάνει πράξη την δέσμευσή της να αναβαθμίζει το Android κάθε μήνα, με τις τελευταίες βελιτώσεις/διορθώσεις ασφαλείας.

Μετά το Update του Ιανουαρίου, τα νέα Factory Images του μήνα Φεβρουαρίου έγιναν διαθέσιμα προς κατέβασμα.

Κάθε μήνα στον χώρο του Android έχουμε κάποιες "στάνταρ" εξελίξεις όπως π.χ. -τα νέα στατιστικά εκδόσεων Android, ή τα νέα security images-. Για τις ανάγκες του site προσωπικά χρησιμοποιώ είτε κάποια υπηρεσία όπως το Versionista, ή κάποιο Extension του Chrome όπως το Visual Ping (πρώην Page Monitor). Έτσι όποτε ανανεωθούν αυτές οι σελίδες της Google, ειδοποιούμαι άμεσα -λοιποί φανατικοί Android-ers μπορείτε να κάνετε το ίδιο-. Ή φυσικά μπορείτε να περιμένετε να γράψω το άρθρο, αφού έχω κάνει εγώ το πείραμα του φλασαρίσματος του εκάστοτε Factory Image.

Γυρίζοντας στο θέμα μας όμως, τα νέα Factory Images διορθώνουν 10 "θέματα ασφαλείας", 5 εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως "κρίσιμα" όσον αφορά την επικινδυνότητα. Για να εγκαταστήσουμε το Factory Image χρειαζόμαστε τα adb/fastboot και τον adb driver -υπάρχουν όλα στο Android SDK-. Στο script εγκατάστασης προσωπικά αφαιρώ το -w για να μην χαθούν τα δεδομένα μου κατά την εγκατάσταση του update. Το Version Number δεν αλλάζει στο update αυτό -μόνο το νέο Build Number και το patch level "προδίδουν" ότι έχετε την τελευταία έκδοση.

Όσοι δεν θέλετε να κάνετε χειροκίνητα την διαδικασία της αναβάθμισεις, θα ακολουθήσει OTA Update τις επόμενες ημέρες. Για τους υπόλοιπους, το download link δίνεται παρακάτω:

Download Nexus Factory Images

Android 6.0.1 February update

Nexus Security Bulletin - February 2016

aByte