Η Google αναβαθμίζει εκ νέου το Android με ενημερώσεις ασφαλείας

Android Updates November

Η Google υποσχέθηκε μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας στο Android και κάνει την υπόσχεσή της πραγματικότητα.

Οι κάτοχοι Nexus θα δεχτούν σταδιακά το OTA Update, ή (αν δεν θέλουν να περιμένουν) μπορούν να το φλασάρουν χειροκίνητα μέσω των Factory Images που έγιναν ήδη διαθέσιμα.

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι ακόμα και όσοι έχετε μείνει στο Android 5.1, θα δεχτείτε και εσείς το σχετικό Update με τις διορθώσεις ασφαλείας, ακόμα και χωρίς να αναβαθμίσετε σε Android 6.0 Marshmallow.

Σχετικά με τις λοιπές (εκτός των Nexus) συσκευές, η Google στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενημερώθηκαν οι συνεργάτες της πριν την 5η Οκτωβρίου. Επίσης, στο AOSP ανεβαίνουν οι αλλαγές του κώδικα με τις διορθώσεις, οπότε όλοι οι developers θα μπορούν να τις ενσωματώσουν στις ROMs τους. Στο τέλος του άρθου, στο σχετικό link υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα κενά που διορθώνονται.

Android Updates NovemberAndroid Updates November

Για την εγκατάσταση των Factory Images -αφού έχουμε σετάρει σωστά τον υπολογιστή μας, με τους adb drivers και το direcotry του fastboot στο PATH- αρκεί να τρέξουμε το flash-all script που περιέχεται στο tgz της Google. (well, και να έχουμε ξεκλειδώσει και τον bootloader). Αν δεν θέλουμε να διαγραφούν τα δεδομένα μας αφαιρούμε από το script την παράμετρο -w, ή φλασάρουμε τα partitions system και boot χειροκίνητα χωρίς το script, ώστε να μείνουν ανέπαφα τα userdata.

Download Nexus Android Updates

Σχετικό Link

aByte