Η Mozilla παρουσιάζει τον Android Launcher της, αποτυγχάνει πλήρως

Mozilla Android Launcher

Είναι ευχάριστο που στο Android μπορούμε να επιλέξουμε από πλήθος Launchers, αλλάζοντας πλήρως τις Homescreens και το App Drawer της συσκευής μας.

Η είδηση ότι θα έχουμε έναν ακόμα Launcher με το όνομα της Mozilla όμως από πίσω, θα μπορούσε να συνεπάγεται μία άψογη εφαρμογή. Παρ' όλα αυτά η εταιρεία απέτυχε παταγοδώς σε όλους τους τομείς.

Και εξηγούμαι:

Δεν θα γκρινιάξω πολύ που χρησιμοποίησαν mockup από iPhone για να δείξουν τον Android Launcher.

  • Firefox-Launcher-2
  • Firefox-Launcher

Δεν θα γκρινιάξω ούτε για το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε σαφώς αν το project θα είναι open-source ή όχι. Μπορεί απλά να ξέχασαν να το αναφέρουν.

Αλλά θα γκρινιάξω για το παρακάτω: ΔΕΝ θέλω διαφημίσεις μέσα στους ίδιους τους φακέλους μου. Κάθε φάκελος θέλω να έχει μέσα ΜΟΝΟ ότι βάλω εγώ, και δεν με ενδιαφέρει να βλέπω εκεί "Recommended Apps" ή όπως αλλιώς ονομάσουν τις διαφημίσεις.

Ούτε η ίδια η Google, η οποία (πιθανότατα) θέλει να προβάλλει διαφημίσεις ακόμα και μέσα στην τουαλέτα, δεν έχει τολμήσει κάτι τέτοιο.

  • firefox-launcher-ads

Να ξεκαθαρίσουν λοιπόν οι κύριοι στην Mozilla κάτι στο μυαλό τους, ότι "προτεινόμενες εφαρμογές" θέλω ΜΟΝΟ όταν ψάχνω για εφαρμογές, δηλαδή είμαι μέσα στο Google Play, και σίγουρα ΌΧΙ στις αρχικές οθόνες και στους φακέλους μου.

Είναι το δεύτερο τεράστιο φάουλ της εταιρείας μετά την εμπορική διάθεση του FirefoxOS σε συσκευές, και δυστυχώς θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό αμαυρώνει το όνομά της.

Η θέση σας (όπως πάντα) ευπρόσδεκτη στα σχόλια. Εσείς θα δεχόσασταν τέτοιου είδους "διαφήμιση";

Πηγή

aByte