Η Web έκδοση του Google Play Store γίνεται mobile friendly

Google Play Store Web

Έχοντας την εφαρμογή του Google Play στις Android συσκευές μας, σπάνια τυχαίνει να χρησιμοποιήσουμε την web έκδοσή του από αυτές.

Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση που το χρειαστείτε, πλέον το site του Google Play απέκτησε mobile έκδοση.

Γιατί όμως να χρησιμοποιήσει κάποιος το site από το κινητό του, αντί της εφαρμογής; Κι όμως υπάρχουν κάποιοι λόγοι:

Μέσω του site μπορούμε να επιλέξουμε να "κατεβάσουμε" μία εφαρμογή σε διαφορετική συσκευή μας, από αυτή που κρατάμε στα χέρια μας. Έχει τύχει να είμαι στον δρόμο, και να θέλω να κατεβάσω μία εφαρμογή στο tablet μου το οποίο το έχω σπίτι.

Επίσης από το site μπορείς να δεις όλες τις Android συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Account σου, αλλά και να τις διαχειριστείς.

Αντίστοιχα οι χώρες που έχουν Play Store Devices, χρησιμοποιούν το site για να αγοράσουν Nexus συσκευές.

Google Play Google Play

Ο σημαντικότερος λόγος όμως, που πιστεύω ότι έγινε αυτή η αλλαγή είναι για να μπορούν χρήστες άλλων mobile λειτουργικών να "περιηγηθούν ευκολότερα" στο Google Play και να δουν τις εφαρμογές που διαθέτει.

Αντίστοιχα, πολλές φορές έχει τύχει να ακολουθήσω links από το App Store της Apple, και φαίνονται άσχημα τόσο σε laptop όσο σε κινητό/tablet. Η Goolge με την συγκεκριμένη αλλαγή "βελτιώνει" την όψη του Store της στα μάτια των χρηστών από άλλες πλατφόρμες.

Ένα τελευταίο -λίγο άσχετο- point: Η Google χρησιμοποιεί και στο site την πλαϊνή μπάρα (αλά hamburger), το οποίο ναι μεν προσωπικά μου αρέσει, αλλά είναι αντίθετο με τον "νέο" σχεδιασμό άλλων εφαρμογών της.

Μπορεί να "ζητάω πολλά", αλλά θα ήθελα όλες τις οι εφαρμογές/υπηρεσίες να ακολουθούν τα ίδια σχεδιαστικά guidelines.

Google Play Google Play

Σχετικό Link

aByte