GameBench, το μοναδικό Benchmark στο Android που αξίζει

Gamebench

Έχουμε ακούσει ξανά και ξανά εταιρείες να "κλέβουν" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα Benchmarks με σκοπό να αποσπάσουν καλύτερο σκορ.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τα απανταχού Benchmarks με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Το GameBench όμως είναι διαφορετικό και αξίζει την προσοχής μας.

Ο βασικότερος λόγος που το GameBench "με κέρδισε" είναι ότι καταγράφει την απόδοση της συσκευής κατά την πραγματική χρήση της, σε κανονικές εφαρμογές και παιχνίδια που έχουμε εγκατεστημένα.

Όλα τα λοιπά Benchmars διαθέτουν εσωτερικό μηχανισμό, ο οποίος προσπαθεί να μιμηθεί την λειτουργία πλήθους διαφορετικών λειτουργιών (π.χ. floating point operations, ή queries σε dbs), το οποίο όμως -προφανώς- δεν περιγράφει επακριβώς την "πραγματική χρήση".

Gamebench

Κατά βάθος αυτό που προσφέρει το Gamebench δεν είναι κάτι -τελείως- καινούριο: Για την ακρίβεια για να λειτουργήσει, χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που οι developers εφαρμογών χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια για ανάλυση της απόδοσης των εφαρμογών μας, το Systrace.

Παρ' όλα αυτά αυτό που κάνει το Gamebench -και το κάνει καλά- είναι το να δείχνει στον μέσο χρήστη πληροφορίες για την απόδοση των εφαρμογών στην οθόνη του κινητού του, με εύκολο και κατανοητό τρόπο.

Συν τοις άλλοις, δεν δείχνει απλά "σκορ για απόδοση κατά την εκτέλεση ενός app" αλλά βαθμολογεί αντίστοιχα και την διαχείριση ενέργειας. (Οπότε το "cheating" με hard-coded χρονισμό στην μέγιστη συχνότητα λειτουργίας έχει ποινή! Όποιος είναι μάκγας χρησιμοποιεί σωστά φτιαγμένο Governor.) 

Κάποιες λεπτομέριες που αξίζουν αναφοράς, είναι το γεγονός ότι κατά την 1η χρήση της εφαρμογής θα χρειαστεί σύνδεση με τον υπολογιστή μας (το οποίο μπορούμε να το παρακάμψουμε αν έχουμε κάνει root).

Δυστυχώς οι περισσότερες συσκευές με MediaTek SoC δεν έχουν καλεστεί στο party, μιας και η εταιρεία απενεργοποιεί το Systrace στον Kernel (Παράξενο βίτσιο. Κάποιος κακός ίσως να έλεγε ότι το κάνει για να μην μπορούμε να ελέγξουμε επακριβώς την απόδοση των εφαρμογών σε τέτοιες συσκευές).

  • gamebench-android-app-1
  • gamebench-android-app-2
  • gamebench-android-app-3

Download GameBench

aByte