Το Hellraid-the escape κατάφερε να αποδράσει και έφτασε στο Android

Hellraid The Escape

Τα room escape games είναι στην μόδα, τόσο στις mobile συσκευές μας, όσο και στην πραγματικότητα (τις επόμενες μέρες ελπίζω να καταφέρω να πάω στο Athens Clue).

Το Hellraid: The escape κυκλοφόρησε τον Ιούλιο για το iOS, ενώ σήμερα έφτασε και στις Android συσκευές μας.

Γενικά θα ομολογήσω ότι δεν (πολυ)παίζω παιχνίδια στις συσκευές μου. Και αν και το συγκεκριμένο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στην πλατφόρμα της Apple, οι πρώτες βαθμολογίες που έλαβε στο Android δεν ήταν ενθαρρυντικές. (1,8/5 αστέρια) Ακόμα και έτσι, αποφάσισα ότι άξιζε το .. leap of faith και έγινα κατά 2,69€ φτωχότερος αγοράζοντας την εφαρμογή.

Το παιχνίδι εκκίνησε κανονικά -ακόμα και που είχα επιλεγμένο runtime το ART- και μέσα σε πέντε λεπτά με είχε ήδη κερδίσει: Εντυπωσιακά γραφικά, σκοτεινή -ταιριαστή- ατμόσφαιρα, ταιριαστές κραυγές αγωνίας στο soundtrack αλλά και πολύ ωραίους γρίφους.

Το παιχνίδι χρησιμοποιεί την Unreal Engine 3. (Πόσοι θυμούνται την στάση της Epic Games απέναντι στο Android? Υποθέτω οι κωλοτούμπες είναι συνηθισμένες στις πολυεθνικές.)

Κλείνοντας την παρένθεση και γυρίζοντας στο game καθεαυτό, ως μοναδικό μειονέκτημα μπορώ να αναφέρω την μικρή σχετικά διάρκειά του. Όπως και να έχει, θεωρώ ότι αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που ζητάει. Το τέλος του είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρον, αλλά δεν θέλω να το spoil-άρω. Τι περιμένετε; Το download link σας περιμένει!

Download Hellraid: The Escape (2,69€)

Hellraid The Escape Hellraid The Escape

aByte