Backup+ για backup εφαρμογών και Data στο Android 5.0 Lollipop

Backup Plus Android Apps

Το Android 5.0 Lollipop προσφέρει δυνατότητα για Backup εφαρμογών και των δεδομένων τους στο Cloud, αλλά φυσικά υπάρχουν λόγοι που ίσως δεν θέλετε την συγκεκριμένη επιλογή.

Το Backup+ επιτρέπει να κάνουμε το παραπάνω εύκολα (με κάποιες δυνατότητες να θέλουν Root) αλλά φυσικά θετικό είναι ότι λειτουργεί και στο Android 5.0 με το SELinux στο Enforcing.

Συν τοις άλλοις ακολουθεί τα Guidelines του Material Design, το οποίο ελπίζουμε να γίνει το "στάνταρ" στις εφαρμογές του Google Play.

Τα Backups αποθηκεύονται στο directory /sdcard/Backup+, το οποίο μετά μπορούμε να μεταφέρουμε στον υπολογιστή μας. Μία μικρή παρένθεση, υπάρχει πάντα και η λύση του adb backup, αλλά αναγνωρίζω ότι είναι κάπως άκομψη για αρκετούς χρήστες. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε terminal, υπάρχει πάντα και το Helium που πρόσφατα αναβαθμίστηκε, με το παρακάτω (αστείο) Changelog.

Helium Android

Κλείνω όμως την παρένθεση του adb και του Helium και ξαναγυρίζω στο Backup+, το οποίο για τους rooted χρήστες του Android 5.0 Lollipop είναι μία αξιόλογη επιλογή για backup (σε in-app αγορές προσφέρονται κάποιες επιπλέον δυνατότητες, π.χ. freeze εφαρμογών κτλ).

Download Backup + (Alpha)

Backup Plus Android AppsBackup Plus Android AppsBackup Plus Android AppsBackup Plus Android Apps

aByte