PCMark για Android: Ένα ακόμα Benchmark για τους λάτρεις του είδους

PC Mark Android app

Η Futuremark, που έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν το 3DMark στο Android για "μέτρηση" της απόδοσης της GPU, κυκλοφόρησε και το "PCMark for Android" το οποίο "μετράει" την overall απόδοση της Android συσκευής μας.

Θα παραβλέψω το λάθος όνομα της εφαρμογής, οπότε πάμε να δούμε την λειτουργία της.

Έχω εκφράσει εδώ και χρόνια την ένστασή μου στα Benchmarking apps, τονίζοντας ότι το σκορ μίας συσκευής σε μία τέτοια εφαρμογή δεν πρέπει να είναι κριτήριο αγοράς. Πολλές φορές το σκορ σε κάποιο τέτοιο app, είναι τελείως ασύμβατο με την συνολική απόδοση του κινητού ή του tablet μας.

Ίσως η μοναδική υλοποίηση που μου άρεσε ήταν του Gamebench που πατάει πάνω στο systrace. Γυρίζοντας όμως στο θέμα του PCMark for Android, να αναφέρω ότι κατά την πρώτη εκκίνηση θα χρειαστεί να κατεβάσουμε +400MB δεδομένων για να λειτουργήσει. Μετά μπορούμε να επιλέξουμε είτε το Work Performance είτε το Work Battery Life.

Στο τέλος θα εμφανιστεί ένα "σκορ" το οποίο -ίσως, μπορεί, σε ένα παράλληλο σύμπαν να- σημαίνει κάτι. Το point είναι ότι το test αυτό δοκιμάζει την συσκευή σε κάποιες συγκεκριμένες διεργασίες, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν αρκετά από την χρήση την οποία κάνετε εσείς. Οπότε ο "τρόπος" υπολογισμού του τελικού σκορ μπορεί να μην ταυτίζεται με την δική σας χρήση της συσκευής, άρα να είναι -για εσάς- ένας άχρηστος αριθμός.

Όπως και να έχει, όσοι έχετε εθισμό στο να τρέχετε Benchmarks μπορείτε να πάρετε την δόση σας στο παρακάτω link.

PC Mark Android app PC Mark Android app PC Mark Android app

Download PCMark for Android Benchmark

aByte