Απολογισμός πρώτου Tech Meeting

TechMeeting GreeceAndroid Techmaniacs

Χθες διοργανώθηκε το πρώτο Tech Meeting σε συνεργασία GreeceAndroid και Techmaniacs, και η ανταπόκρισή σας ήταν παραπάνω από εκπληκτική.

Είχαμε την χαρά να κάτσουμε για καφέ, να συζητήσουμε, να συγκρίνουμε πλήθος συσκευών και να μιλήσουμε για αυτό που όλοι αγαπάμε: Την τεχνολογία.

Οι "δυσκολίες" του meeting

Όταν με τον Δημήτρη από το TechManiacs αποφασίσαμε να οργανώσουμε το event, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές: Μεγάλη Τετάρτη με την Ανάσταση να απέχει λίγες μέρες πολλοί είχανε φύγει από την Αθήνα, και από όσους είχαν μείνει στην πρωτεύουσα πολλοί δούλευαν.

Ταυτόχρονα, χθες ήταν και ο ημιτελικός του κυπέλλου, όπου σίγουρα πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι σίγουρα θα ήθελαν να παρακολουθήσουν.

Παρά τα παραπάνω "προβλήματα" και το γεγονός ότι η μέρα που επιλέξαμε δεν ήταν -σίγουρα- "ιδανική", η προσέλευσή στο Tech Meeting ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με πάνω από 40 άτομα να μας τίμησαν με την παρουσία τους.

TechMeeting GreeceAndroid Techmaniacs

 

Η παρέα

Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζεις και προσωπικά τον άνθρωπο που υπάρχει πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Με πάρα πολλούς από εσάς είχαμε επικοινωνία και στο παρελθόν μέσω σχολίων στο site, ή στα Pages του site σε FB και G+.

Επιτέλους είχα την χαρά να σας γνωρίσω και από κοντά, και να συζητήσουμε για πλήθος τεχνολογικών θεμάτων: συσκευές, ROMS, hacks, development και πολλά πολλά ακόμα!

Από τα παράπονα που έχω ότι δεν κατάφερα να συζητήσω με όλους περισσότερη ώρα και να σας γνωρίσω ακόμα καλύτερα.

Επίσης δυστυχώς την ομαδική φωτογραφία αποφασίσαμε να την βγάλουμε κάπως αργοπορημένα, και πολλοί είχαν αποχωρήσει οπότε ζητώ συγγνώμη από όσους δεν βρίσκονται σε αυτήν.

TechMeeting GreeceAndroid Techmaniacs

Λοιπές φωτογραφίες, βίντεο και υλικό θα ανέβουν τις επόμενες ημέρες.

 

Οι συσκευές

Ταυτόχρονα στο τραπέζι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε "εκπροσώπους" από κάθε mobile λειτουργικό σύστημα (Android, iOS, BlackBerry 10, W-P, FirefoxOS), με το Android -φυσικά- να έχει την .. τιμητική του έναντι των άλλων συσκευών.

Από Android συσκευές είχαμε μεταξύ άλλων: HTC One M8, Samsung Galaxy S5, LG G2, Note 3, σχεδόν όλη η σειρά Nexus (Nexus 5, Nexus 4, Galaxy Nexus), Z1 Compact, LG GPad, πολλές συσκευές της MLS (Fingerprint, iQTab, iQTab Astro 3G, iQTalk King κτλ) και πολλά πολλά ακόμα κινητά και Tablets.

Την αρνητικότατη κριτική μου στο FirefoxOS είχατε την δυνατότητα να επαληθεύσετε και ιδίοις όμασι με τα ZTE Open και Keon, ενώ το BB10 στο BlackBerry Z10 Limited Edition εκπροσωπούσε την Καναδική εταιρεία.

Επίσης θέλοντας να είναι Tech Meeting, και 1) να γίνει σαφές ότι όλοι ανεξαιρέτως είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά και 2) να διευκολυνθούν οι συγκρίσεις μεταξύ των συσκευών, είχαμε φέρει και iPhone 5S και 5C με iOS 7.1.

Εκπρόσωπο των Windows Phone δεν θα είχαμε, αν δεν ερχόταν ο πολύ καλός φίλος Στέφανος από το Goodbyte, ο οποίος μας προμήθευσε με το Lumia 1320 για να το έχουμε στο τραπέζι!

TechMeeting GreeceAndroid Techmaniacs

 

Συνοψίζοντας

Να ευχαριστήσω και ως Γιάννης μία ακόμα φορά όλους όσους καταφέρατε να παρευρεθείτε. Η προσέλευσή σας ήταν συγκινητική, και εκτιμώ αφάνταστα ότι Μεγάλη Τετάρτη, εργάσιμη μέρα, και με ημιτελικό κυπέλου, εσείς προτιμήσατε να έρθετε στο TechMeeting!

Ήταν τιμή μας που ήρθατε, και φτιάξαμε την καλύτερη τεχνολογική παρέα.

Ήδη ανυπομονώ να τα ξαναπούμε στο επόμενο TechMeeting, όπου σας υπόσχομαι θα γίνει πιο "κατάλληλη" μέρα.

TechMeeting GreeceAndroid Techmaniacs

Update, ένα σύντομο βίντεο:

aByte