Changelog του Android 4.4.3, και ποιες συσκευές θα το πάρουν

Android 4.4.3 Changelog

Το Android 4.4.3 αποτελεί μία minor αναβάθμιση στο Android, και σκοπός της είναι να διορθώσει ορισμένα bugs του 4.4.2.

Πάμε όμως να δούμε γενικότερα τις αλλαγές, ποια bugs διορθώνει, αλλά και ποιες συσκευές θα το πάρουν.

Αρχικά, η μόνη "εμφανής" διαφορά είναι ο επανασχεδιασμένος Dialer, η έκδοση του οποίου φαίνεται να είναι 1.1.

Διορθώσεις δέχθηκε η Dalvik καθώς και το πειραματικό Runtime ART.

Οι περισσότερες εφαρμογές δέχθηκαν επίσης μικροδιορθώσεις σταθερότητας, είτε για εξοικονόμηση μπαταρίας χάρη σε καλύτερο χειρισμό των wakelocks. Όσοι έχετε όρεξη να πέσετε στα βαθιά το πλήρες Changelog με κάθε ένα commit θα βρείτε εδώ.

Android 4.4.3 Changelog

Την αναβάθμιση ενδέχεται να πάρουν όλα τα Nexus που βρίσκονται στο Android 4.4 (Nexus 4, 5, 7-2012, 7-2013, 10), αλλά και όλες οι συσκευές που βρίσκονται στο Android 4.4 και τρέχουν Android στην "καθαρή" μορφή του (Moto E, Moto X, Moto G, Google Edition Devices κτλ).

Όσες συσκευές τρέχουν κάποια αρκετά παραμετροποιημένη έκδοση του Android (π.χ. S5), ενδέχεται να μην είχαν τα συγκεκριμένα bugs του AOSP, το οποίο κάνει πιθανό να μην χρειάζονται το 4.4.3.

Αυτό φυσικά θα το κρίνει ο εκάστοτε κατασκευαστές (Samsung, HTC κτλ), το αν δηλαδή το bugfix release αυτό διορθώνει κάτι και στις δικές τους συσκευές, και θα κινηθούν αναλόγως.

Όπως και να χει, οι κάτοχοι Nexus μπορούν είτε να φλασάρουν σήμερα τα επίσημα Factory Images, ή να περιμένουν την OTA αναβάθμιση της επόμενες εβδομάδες.

Android 4.4.3 Changelog Android 4.4.3 Changelog

Πηγή

aByte