DoubleTap to wake σε Nexus 5 και σε άλλες Android συσκευές

DoubleTap to wake on any android device

Οι διάφοροι κατασκευαστές συσκευών πολλές φορές παραμετροποιούν το vanilla Android ώστε να δώσουν στους χρήστες περισσότερες λειτουργίες.

Πολλές φορές τις αλλαγές που κάνουν τις θεωρώ ανούσιες, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που τις "ζηλεύω", όπως π.χ. το knock-on της LG στα G2/G3.

Γνωρίζω φυσικά ότι εδώ και πολύ καιρό μπορώ να έχω αντίστοιχη χρηστικότητα στο Nexus μου, αλλά αν και χρησιμοποιούσα kernels που το υποστήριζαν, ποτέ δεν το ενεργοποιούσα. Ο λόγος;

Ακόμα και η ιδέα ότι το συγκεκριμένο feature τρώει μπαταρία, με έκανε διστακτικό στο να το δοκιμάσω στο -ήδη μέτριας αυτονομίας- Nexus μου.

Για να μην τα πολυλογώ, τελικά έκανα τις απαραίτητες δοκιμές και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά: Ακόμα και με το Double Tap to Wake ενεργοποιημένο, ο ElementalX Kernel έδινε καλύτερη αυτονομία στην συσκευή μου από τον εργοστασιακό, για την χρήση που του έκανα.

Πάμε όμως πρώτα να δούμε ένα σύντομο Demo της λειτουργίας. Έχω ορίσει με διπλό tap να "ξυπνάει" η συσκευή, ενώ με swype στην navbar να κλείνει η οθόνη.

Τον kernel τον φλασάρουμε όπως οποιοδήποτε άλλο .zip από την Recovery. Κατά το σετάρισμά του θα ερωτηθούμε αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το DT2W.

Σίγουρα -αν έχετε κάποια από τις υποστηριζόμενες συσκευές- αξίζει να τον δοκιμάσετε.

Download ElementalX Kernel

DoubleTap to wake ElementalX Kernel

aByte