Android 5.0 Lollipop: Νέα επίσημη εφαρμογή Messenger για SMS

Android 5.0 Lollipop Messenger app

Η εφαρμογή μηνυμάτων στο Android δείχνει την ηλικία της και η Google φαίνεται στην τελική έκδοση του Android 5.0 Lollipop να θέλει να την ανανεώσει/αντικαταστήσει.

Κυκλοφόρησε λοιπόν το σχετικό .apk από ένα Nexus 6 προ-παραγωγής και μας δίνει μία γεύση του τι να περιμένουμε.

Κατ' αρχάς να κάνω μία παρατήρηση; Μόλις τα Hangouts απέκτησαν υποστήριξη για SMS νόμιζα ότι η Google ήθελε να το κάνει αυτό το μοναδικό app μηνυμάτων.

Μάλλον έκανα λάθος και η εταιρεία σκοπεύει να αφήσει -για κάποιο λόγο που δεν έχω ακόμα καταλάβει- δύο εφαρμογές που να μπορούν να λάβουν SMS στις συσκευές μας.

Το νέο Messenger ακολουθεί -προφανώς- τα Guidelines του Material Design. Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος Θοδωρής θα με ρωτούσε αν υπάρχουν αναφορές παράδοσης στα SMS, και η απάντηση είναι θετική.

Να τολμήσω να κάνω την σκέψη ότι το συγκεκριμένο app θα προστεθεί και στο Google Play, για να μπει και αυτό στον "χορό" των ανεξάρτητων αναβαθμίσεων; Όπως γίνεται με όλα τα βασικά system apps της Google; (και διαφοροποιούν το σύστημα αναβαθμίσεων των Android συσκευν από "άλλα")

Όσοι θέλουν να το δοκιμάσουν από σήμερα, μπορούν να κατεβάσουν το παρακάτω .apk το οποίο δοκιμασμένα παίζει και σε Android 4.4 αλλά και στην τελευταία Lollipop Preview.

Download Android Lollipop Messenger

Android 5.0 Lollipop Messenger app Android 5.0 Lollipop Messenger app Android 5.0 Lollipop Messenger app

aByte