Περί CyanongeMod 12.1: πρόοδος, συσκευές και εφαρμογές

CM 12.1

Δεν κρύβω ότι η CyanogenMod παραμένει η αγαπημένη μου ROM για τα Nexus μου και ο κώδικάς της παραμένει η βάση πάνω στην οποία κάνω και προσωπικά πειράματα και αλλαγές.

Σήμερα η ομάδα εταιρεία ρίχνει φως στην πρόθεσή της για ανάπτυξη της CM12.1 (βασισμένη στο Android 5.1), αλλά μας ενημερώνει και γενικότερα για την ROM.

Η Google διέθεσε το Android 5.1 πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ μέχρι και αυτή την εβδομάδα ανέβασε ανανεωμένο revision των Factory Images για τα Nexus με κάποιες ακόμα διορθώσεις και αλλαγές. Όλες αυτές οι αλλαγές ενσωματώνονται σιγά σιγά σε νέο branch της CM (staging/cm-12.1). Τα πρώτα "επίσημα" CM 12.1 Nightlies αναμένονται σε περίπου μία εβδομάδα.

Θετικό επίσημς αποτελεί ότι νέες συσκευές, π.χ. το Moto E (2014), Moto G (2014), απέκτησαν επίσημη υποστήριξη από την CM, και δεν θα βασίζονται σε ανεπίσημα builds. Επίσης θετικό είναι ότι κάποιες ακόμα συσκευές που είχαν ήδη επίσημη υποστήριξη από την CM, αλλά βρίσκονταν στην Android 4.4-based CM11, απέκτησαν τα πρώτα τους CM12 builds (π.χ. Xperia L). Φυσικά ο μέσος χρήστης ίσως περιμένει περισσότερα τα πρώτα σταθερά M-builds της CM12.1.

Kερασάκι στην τούρτα ότι πλέον οι περισσότερες εφαρμογές της CM έχουν δεχτεί facelift ακολουθώντας τα Guidelines του Material Design, αλλά και ότι η χρηστικότητά τους έχει επεκταθεί για να υποστηρίζουν και το Android Wear όπου αυτό είναι δυνατόν (π.χ. στο CM Messaging app).

CM 12.1

Σχετικό Link

aByte