Η Sony δίνει binaries για το Android M, ξεχνάει τον κώδικα του AOSP

Sony Android M

Η Sony στο developer blog της ανακοίνωσε την διάθεση της "M-Preview" έκδοσης του Android για πλήθος συσκευών της. Την οποία όμως διάθεση δεν πρόκειται να κάνει.

Αν και δίνει τα απαραίτητα binaries -και "σωστές" οδηγίες για το πώς μπορεί να γίνει compile η "M" ROM με αυτά- ξεχνάει ότι δεν είναι διαθέσιμος ακόμα ο πλήρης κώδικας του M-branch του AOSP.

Δηλαδή για να χρησιμοποιηθούν αυτά τα binaries -και να φτιάξουμε μία M-Preview ROM για κάποιο από τα Sony της λίστας- θα πρέπει να έχουμε και τον κώδικα της Google στο AOSP. Και μαντέψτε, η Google δεν τον έχει ανεβάσει -και δεν ξέρω αν έχει πρόθεση να τον ανεβάσει σε αυτή την φάση, πριν την τελική διάθεση του M-.

Θα δώσει τον κώδικα της M-Preview;

Όπως και στην L-Preview έτσι και στην M-Preview η Google ανέβασε μόνο όσα ήταν (νομικώς) απαραίτητα λόγω GPL. Αμφιβάλλω ότι σκοπεύει να δώσει "μη-τελικό/πρόχειρο" κώδικα στο AOSP. Θεωρώ ότι τον πλήρη κώδικα θα τον δώσει μαζί με την τελική διάθεση του M.

Οπότε τα binaries αυτή την στιγμή είναι τόσο χρήσιμα σε έναν ROM Developer όσο το MicroUSB στον iPhone-άκια. Για να ρίξει λάδι στην φωτιά, η Sony δίνει βίντεο με ένα Z3 Compact να τρέχει την M Developer Preview.

Το μόνο χρήσιμο σε αυτή την φάση, είναι ότι με τον τρόπο αυτό μπορούμε να δούμε ποιες συσκευές σκέφτεται να αναβαθμίσει η Sony σε Android M. Η λίστα περιλαμβάνει τα παρακάτω: Z3, Z3 Compact, Z3 Tablet Compact, Z2, Z2 Tablet, Z1, Z1 Compact, Z Ultra, E3, M2, T2 και Τ3.

Sony Android M

aByte