Το LTE Nvidia Shield Tablet αναβαθμίζεται σε Android 5.0 Lollipop

Nvidia Shield Android Lollipop

Η LTE έκδοση του Nvidia Shield Tablet άρχισε να αναβαθμίζεται σε Android 5.0 Lollipop ενώ το WiFi-only Variant της συσκευής είχε αρχίσει λίγο νωρίτερα.

Εδώ έρχεται η παράξενη στιγμή που τα 3G/4G Variants των Nexus 7 2012 και 2013 δεν έχουν ακόμα λάβει το πολυπόθητο update.

Η Nvidia είχε την κοινή λογική να μην καταστρέψει το πανέμορφο UI του Vanilla Android 5.0, οπότε θα μπορείτε να απολαύσετε το Material Design στα καλύτερά του.

Κάποιες επιπλέον εφαρμογές και "πινελιές" που ταιριάζουν με τον Gaming χαρακτήρα της συσκευής, προφανώς υπάρχουν, χωρίς όμως να ξεπερνάνε την λεπτή γραμμή χρηστικότητας και bloatware. Μπράβο Nvidia.

Nvidia Shield Android Lollipop

Επίσης μου δίνεται η αφορμή να θίξω δύο ακόμα "σχετικά" θεματάκια. Οι εποχές Tegra 2 και Tegra 3 με τα προβληματικά (και αν) updates των απαιτούμενων binaries για να δωθούν μετά αναβαθμίσεις του Android σε συσκευές με τέτοια SoCs, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η Nvidia επίσης πλέον κρατάει μία πιο φιλική στάση απέναντι στην Open Source κοινότητα το οποίο της το αναγνωρίζουμε.

Τέλος θέλω να αναφερθώ σε ένα πρόβλημα με cracks στις γωνίες μίας "φουρνιάς" του Shield Tablet. Αρχικά το πρόβλημα φαινόταν να εμφανίζεται σε μερίδια "Wifi-Only" Shield Tablets, αλλά τελικά -μιας και φίλος του site το αντιμετώπισε στο LTE variant του- μάλλον υπήρξαν και τέτοια ελαττωματικά μοντέλα. Απ' όσο γνωρίζω το After Sales Service της Nvidia στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις περιπτώσεις, το οποίο είναι θετικότατο.

Ας σταματήσω την πολυλογία, και να αφήνω όλους τους τυχερούς κατόχους Shield να χαρούν το Update τους.

Nvidia Shield Android Lollipop

aByte