Άρχισε η αναβάθμιση των Nexus συσκευών σε Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop Nexus Updates

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και οι κάτοχοι Nexus μπορούν πλέον να αναβαθμίσουν τις Nexus συσκευές τους στην νέα επίσημη και τελική έκδοση του Android 5.0 Lollipop.

Ακόμα και τα Nexus 6 και Nexus 9 που κυκλοφόρησαν με Android Lollipop θα δεχτούν αναβάθμιση με διορθώσεις.

Οι τυχερές συσκευές στις οποίες η αναβάθμιση έχει ήδη αρχίσει είναι τα Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 WiFi (2012 και 2013), Nexus 9 και Nexus 10. Οι κάτοχοι Nexus 4 αλλά και των 3G-LTE εκδόσεων των Ν7 φαίνεται να πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα μέχρι να έρθει και σε εκείνους το update.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να περιμένετε το "Over The Air", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Factory Images για να κάνετε την αναβάθμιση, τρέχοντας το flash-all.sh από το .tgz (ή το flash-all.bat αν είστε από Windows). Φυσικά θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει και τα απαραίτητα εργαλεία πρώτα, τους adb drivers και να έχετε ξεκλειδώσει και τον bootloader. Αν δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε τα βήματα αυτά χρησιμοποιήστε τον οδηγό εδώ, μέχρι ΚΑΙ το ξεκλείδωμα του bootloader.

Εναλλακτικά αν θέλετε να περιμένετε το OTA, ενημερώνω ότι μπορεί να πάρει ~3 εβδομάδες μέχρι να φτάσει και σε εσάς το Update. Εμείς πάντως δεν θα χάσουμε στιγμή μόλις ολοκληρωθεί το (αργό) download του Factory Image, θα το φλασάρουμε και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με το τελικό γλειφιτζούρι!

Download Android 5.0 Lollipop Factory Images

Android 5.0 Lollipop Nexus Updates

aByte