Android 5.0.1, διαθέσιμη η αναβάθμιση για τα Nexus 4 και Nexus 6

Nexus 4 and Nexus 6 Factory Image

Η πρώτη BugFix έκδοση του Android 5.0 Lollipop είναι γεγονός και είχε αρχίσει για τα Nexus 9, Nexus 7 (2013) και Nexus 10 τις προηγούμενες μέρες.

Σήμερα σειρά έχουν τα Nexus 4 και Nexus 6, για τα οποία τα ανανεωμένα Factory Images (αλλά και το OTA update) της νέας έκδοσης έγιναν διαθέσιμα.

Η λίστα με τις διορθώσεις και τα bugfixes στον κώδικα του AOSP που είδαμε δεν είναι ιδιαίτερα εκτενής, προφανώς για το Android 5.0 ήταν εξ' αρχής τέλειο. ( /sarcasm). Πέρα από την πλάκα, το point είναι ότι σύντομα μάλλον θα δούμε και Android 5.0.2.

Όπως και να έχει, οι χρήστες μπορούν να φλασάρουν το νέο Factory Image, ή να κάνουν Sideload από την εργοστασιακή Recovery το zip της αναβάθμισης, είτε φυσικά να περιμένουν για το OTA Update.

Σε περίπτωση που θέλετε να φλασάρετε το νέο Factory Image αλλά να κρατήσετε τα δεδομένα σας, ανοίξτε με έναν text editor το flash-all script και αφαιρέστε την παράμετρο -w. Σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε Sideload το zip της αναβάθμισης πρέπει το κινητό σας να είναι τελείως εργοστασιακό, και η διαδικασία να γίνει από την εργοστασιακή recovery. Άν όλα τα παραπάνω σας μπερδεύουν, απλά περιμένετε το OTA update να εμφανιστεί, το οποίο όπως πάντα γίνεται σταδιακά και μπορεί να πάρει κάποιες εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Το Android 5.0.1 δεν έχει διατεθεί ακόμα για τα Nexus 5, Nexus Player, Nexus 7 (2012) WiFi, ενώ το 3G και το 4G μοντέλο των Nexus 7 2012 και 2013 είναι "ακόμα" στο Android 4.4.4. Λογικά σύντομα θα ακολουθήσουν και αυτά.

Nexus Factory Images Android 5.0.1

Nexus 4 Android 5.0 -> 5.0.1 flashable zip

Nexus 6 Android 5.0 -> 5.0.1 flashable zip

Nexus 4 and Nexus 6 Factory Image Nexus 4 and Nexus 6 Factory Image

aByte