Android N, διαθέσιμη για κατέβασμα η Developer Preview της νέας έκδοσης

Αναβάθμιση Android N Developer Preview

Η Google λίγο απρόσμενα ανακοίνωσε την διάθεση της Developer Preview της νέας έκδοσης του Android, του "N".

Οι χρήστες Nexus λοιπόν, μπορούν ήδη να φλασάρουν τα Factory Images για να εγκαταστήσουν το Android N στις συσκευές τους.

Αν και βασικός στόχος των Developer Preview εκδόσεων είναι οι Developers να δοκιμάσουν/εξελίξουν τις εφαρμογές τους για την νέα έκδοση του Android, είναι ευκαιρία να δούμε την κατεύθυνσή της: Ποιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά θα προστεθούν σε αυτήν.

Η πειραματική υλοποίηση του MultiWindow που είδαμε στο Marshmallow, βελτιώνεται και προσφέρεται πλέον ως στάνταρ feature -μαζί με MultiWindow API για τους Developers-. Οι πρώτες παρατηρήσεις θέλουν επίσης να υπάρχουν βελτιώσεις στα Notifications (χειρισμός πολλών ταυτόχρονα) και στο Doze Mode (ακόμα καλύτερη αυτονομία?). Φυσικά μετά την απαραίτητη δοκιμή, θα επανέλθουμε με αναλυτικότερο write-up.

Κάποια ακόμα points: Η Google εγκαινιάζει ένα Beta Program για Updates σε συσκευές. Επίσης, το "τελικό" Android N στα Nexus (και στον κώδικα του AOSP) θα δωθεί το καλοκαίρι -και μετά φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες συσεκυές-.

Οι κάτοχοι Νexus 5x, 6, 6P και 9, που θέλουν σήμερα να δοκιμάσουν το νέο γλύκισμα της Google, μπορούν να το κάνουν από το παρακάτω link.

Download Android N Factory Images

Αναβάθμιση Android N Developer PreviewΑναβάθμιση Android N Developer Preview

Screenshots via xda

aByte