Οι LG 3D Smart TVs αλλάζουν το μέλλον των τηλεοράσεων

lg-smart-tv

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό πίστευα πραγματικά ότι μια τηλεόραση δεν θα μου χρειαζόταν πουθενά!.

Ήρθε λοιπόν η ώρα που η LG με τις 3D Smart TVs της μου απέδειξε πως κάνω λάθος. Ειδικά σε συνδυασμό με μια Android συσκευή μπορεί να προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης.

Πάμε όμως να τα πιάσουμε ένα-ένα. Πρόκειται για την LG 32LB650v που αγόρασα πρόσφατα. Μια τηλεόραση με ένα πάνελ FHD (1080p) με συχνότητα 500 Hz, 3D και γενικώς όλα τα καλούδια με τα οποία εμπλουτίζει η LG τις οθόνες της. Δεν στάθηκα όμως σε αυτά όσο στο smart κομμάτι της.

Με ενσωματωμένο wifi και ένα εξαιρετικό smart menu μου επέτρεψε να εκμεταλλευτώ ένα σωρό λειτουργίες που έκαναν τη διασκέδαση στο σαλόνι μου κλάσεις ανώτερη. Από που να ξεκινήσεις... Από το Spotify που σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής απόδοσης ηχεία της με έκαναν να αντικαταστήσω το στερεοφωνικό μου συγκρότημα? Από το προεγκατεστημένο Youtube και τις άλλες εφαρμογές που παρέχει η LG στο Store της για "κατέβασμα"? Όχι φυσικά. Λέω να σταθώ στην υπέροχη λειτουργία Casting που υποστηρίζει μέσω της οποίας μπορείς να προβάλεις πλήθος περιεχομένου από το Android Smartphone στην τηλεόραση σου χωρίς καν να σηκωθείς από τον καναπέ...

Η εφαρμογή SmartShare της LG σου δίνει τη δυνατότητα να streamαρεις φωτογραφίες, βίντεο κα μουσική από το smartphone σου απλώς ανοίγοντας την. Χωρίς hdmi ή άλλου τύπου ταλαιπωρίες. Όσο για την Android εφαρμογή του Youtube αυτή αφήνει από μόνη της εποχή αφού με το που βρεθεί το Nexus 5 μου στο ίδιο wifi δίκτυο με αυτό της τηλεόρασης, εμφανίζει αμέσως από μόνο του πάνω δεξιά ένα κουμπί cast, με το πάτημα του οποίου αναπαράγεται απευθείας το εκάστοτε βίντεο στην μεγάλη οθόνη χωρίς καθυστερήσεις (ευτυχώς διότι το να γράψεις τίτλο στο search της εφαρμογής στην τηλεόραση είναι κομματάκι ζόρικο με το τηλεκοντρόλ!).

Υπάρχουν και άλλες χρήσιμες εφαρμογές που δίνει η LG στο Google play store για την υποστήριξη των τηλεοράσεων της όπως η LG TV Plus η οποία εκτός από ένα εξαιρετικό τηλεκοντρόλ μέσω wifi είναι και ο πιο εύκολος-γρήγορος τρόπος να κάνετε firmware update στη smart TV σας.

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι αυτή η συσκευή (γιατί τηλεόραση μόνο δεν είναι!) μου απέδειξε πως τελικά οι τηλεοράσεις μπορεί και να έχουν μέλλον σε αυτή τη μορφή αν φυσικά οι εταιρείες συνεχίσουν να τις εξελίσσουν και να τις βελτιστοποιούν κυρίως προς τη μεριά των καλών panels και φυσικά του internet... Το επόμενο βήμα είναι να ενσωματωθεί και το Android TV στις smart TVs ώστε να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις δυνατότητες και αυτών των συσκευών. Η Sony έκανε ήδη το πρώτο βήμα. Ελπίζω να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες...

lg-smart-tv-Nexus-5

lg-smart-tv-Nexus-5

lg-smart-tv-Nexus-5lg-smart-tv-Nexus-5

aByte