Ταχυφορτιστές - Καλοί ή κακοί?

quick-chargers

"Μόδα" τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει η χρήση των ταχυφορτιστών

Σίγουρα προσφέρουν χρηστικότητα αλλά τελικά ποιά είναι τα θετικά και τα αρνητικά τους και που - πως πρέπει να τους χρησιμοποιούμε?

Καταρχάς, να διευκρινιστεί ότι πολλοί από τους κοινούς χρήστες, δεν θα χρειάζονταν γρήγορους φορτιστές αν δεν είχαν task killers ενεργοποιημένα και θα ήταν σε θέση να βγάλουν μια ολόκληρη μέρα χρήσης φορτίζοντας το τηλέφωνο τους το βράδυ με ένα συμβατικό φορτιστή! Έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν ποσό γρήγορα εξαντλείται η μπαταρία μας εξαιτίας τους.

Θα μου πείτε "οκ πάλι δεν μου φτάνει η μπαταρία, τώρα?". Αρχικά είναι καλό να αναφερθεί ότι γρήγορη φόρτιση δεν υποστηρίζουν όλες οι συσκευές αλλά μόνο αυτές που έχουν αντίστοιχο mode ενσωματωμένο στα SOCs τους (Snapdragon 800-801-805 κ.α.). Συνεπώς, η χρήση ενός πολύ γρήγορου φορτιστή δεν θα κάνει καμία διάφορα στο χρόνο φόρτισης των απλών συσκευών, ίσα ίσα θα επηρεάσει αρνητικά την αξιοπιστία της μπαταρίας τους.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιλέγετε φορτιστές με τα χαρακτηριστικά που προτείνει ο κατασκευαστής της συσκευής σας ώστε να είστε καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση. Αν η συσκευή σας υποστηρίζει turbocharging technology, είναι δόκιμο κατά την άποψή μου οι φορτιστές να μην ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 Α αφού μετά οι απώλειες λόγο θερμοκρασίας είναι περισσότερες από τα οφέλη. Εγώ πάντως συνιθίζω να χρησιμοποιώ ένα φορτιστή 0.5 Α το βράδυ που φορτίζω το nexus 5 μου αφού η αργή φόρτιση μεγιστοποιεί την αυτονομία - διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τι γίνεται αν ξεμείνεις στο δρόμο χωρίς ενέργεια? Η TP-Link έχει τη λύση αφού το συγκεκριμένο power bank όπως έχουμε πεί και στο παρελθόν είναι ασφαλέστατο και με τις θύρες 1 και 2 Α και 10400 mah καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός heavy user. Προσοχή λοιπόν στην επιλογή ενός (ταχυ)φορτιστή αφού μπορεί τελικώς να βλάψει τη συσκευή αντί να βελτιώσει τη χρηστικότητά της.

quick-chargers

aByte