Η Google Camera αναβαθμίζεται στην έκδοση 3.1 για το Android 6.0

Google Camera Update apk

Από τις συσκευές που τρέχουν Android 6.0, τα Nexus 5X και 6P είχαν την τύχη να τρέχουν από το εργοστάσιο την 3.0 έκδοση της Google Camera, με παραπάνω δυνατότητες και νέο UI.

Η νέα έκδοση 3.1 έγινε διαθέσιμη και προς τα υπόλοιπα Nexus, αλλά μιας και πλέον έχουμε το apk, μπορεί οποιοσδήποτε τρέχει Android 6.0 να κάνει μία δοκιμή.

Για να είμαι τελείως ξεκάθαρος, στο Google Play η νέα έκδοση έχει whitelisted μόνο τα Nexus που τρέχουν Android 6.0. Ενδεχομένως να κυκλοφορήσει "διαφορετικό Google Camera 3.1 apk" για τις υπόλοιπες Marshmallow (αλλά και Lollipop) συσκευές.

Πάμε όμως στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι, στις αλλαγές: Η αναβαθμισμένη εφαρμογή δίνει στο Nexus 6P απεριόριστο Burst Mode, αν απενεργοποιηθεί το Smart Burst από τις ρυθμίσεις. Δίνει στο Nexus 6 το AutoHDR των 6P και 5Χ. Στο Nexus 5 (αν και απουσιάζει το burst mode) έχουμε πολύ πιο γρήγορη λήψη φωτογραφιών πατώντας επαναλαμβανόμενα το shutter button. Φυσικά έχουμε σε όλα το νέο UI, το οποίο επιτέλους επιτρέπει ευκολότερη εναλλαγή μεταξύ λήψης φωτογραφιών και βίντεο. Η εκκίνησή της (τουλάχιστον στα nexus που την δοκίμασα) είναι επίσης σαφώς γρηγορότερη.

Google Camera Update apk Google Camera Update apk

Συνεπώς για λήψη Burst στα Nexus 5 και 6 πρέπει να χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, το οποίο είναι ως έναν βαθμό "παράξενο" μιας και η ίδια η Google είχε παρουσιάσει την συγκεκριμένη δυνατότητα μέσω του Camera2API που (η ίδια) ανέπτυξε στο Lollipop και παρουσίασε σε ένα Nexus 5. Αντίστοιχα και άλλες δυνατότητες (όπως π.χ. η λήψη RAW, ή τα Manual Controls) τα οποία πάλι παρουσίασε την ίδια περίοδο, δεν είναι διαθέσιμα μέσω της επίσημης Google Camera σε κανένα Nexus, αλλά μόνο μέσω εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών.

Όπως και να έχει, μιας και το Update γίνεται σταδιακά, μπορείτε να κάνετε sideload το apk που δίνεται παρακάτω.

Download Google Camera 3.1 ARM

Download Google Camera 3.1 ARM64

Google Camera Update apk

aByte