Nvidia Tegra K1 εναντίον Snapdragon 801 σε Benchmarks

Tegra K1 vs Snapdragon

Τα τελευταία χρόνια στον χώρο των high end SoCs mobile συσκευών, η Qualcomm είχε το πάνω χέρι. Με τον Tegra K1 όμως η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει.

Με την ανακοίνωση του Xiaomi MiTab που χρησιμοποιεί τον K1 στο εσωτερικό του, μπορούμε να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Nvidia δεν "άργησε" την εμπορική διάθεση του SoC της.

Να θυμίσουμε ότι ο Tegra K1 έχει 4 πυρήνες A15, και έναν ακόμα για εξοικονόμηση ενέργειας, μπορώντας να λειτουργήσει σε συχνότητες μέχρι και 2,3Ghz.

Ας δούμε λοιπόν πώς η νέα πρόταση της Nvidia "στέκεται" απέναντι στον ανταγωνισμό του Snapdragon 801, αλλά και στην "παλιά" πρόταση της εταιρείας, τον Tegra 4 σε πλήθος από Benchmarks.

Γίνεται φανερό ότι η απόδοση της GPU του K1 στα γραφικά είναι εκπληκτική, "κερδίζοντας ξεκάθαρα" την Adreno 330 της πρότασης της Qualcomm.

Tegra K1 vs Snapdragon 801

Αντίστοιχα σε "browser benchmarks", που στην ουσία μετράνε την απόδοση παραμέτρων του browser (π.χ. ταχύτητα εκτέλεσης javascript κτλ), το αποτέλεσμα ήταν πάλι ξεκάθαρα υπέρ της Nvidia.

Tegra K1 vs Snapdragon 801

Φυσικά οφείλω να τονίσω ότι όπως και με τον Tegra 4 έτσι και ο Tegra K1 "στοχεύει" κυρίως να μπει σε tablets, όπως φανερώνει η απουσία ενσωματωμένου LTE Modem.

Επίσης, εκτός από τις απόλυτες επιδόσεις ένα SoC πρέπει να έχει και μικρή κατανάλωση ενέργειας, αλλά και όσο το δυνατόν λιγότερη έκλυση θερμότητας.

Όπως και να χει, μάλλον μιλάμε για το "comeback" της Nvidia, ειδικά αν συνδυαστεί με υποστήριξη Open Source Drivers για τον K1 όπως είχαμε δει να γίνεται.

Επίσης θυμίζω ότι το απόλυτο σκορ σε Benchmarks δεν πρέπει να είναι καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή μίας συσκευής, όπως τονίζω εδώ και χρόνια.

Λέτε ο Tegra K1 να γίνει στο άμεσο μέλλον το "default high end SoC" για tablets;

Tegra K1 vs Snapdragon 801

Πηγή Via

aByte